Gundogan odveo Borussiju u finale Kupa

Golom u 120. minuti

Gundogan odveo Borussiju u finale Kupa

M. Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda savladali su večeras nakon prdužetaka ekipu Gretuher Furtha u polufinalu DFB Kupa rezultatom 1:0. 

Rezultat je nakon regularnog dijela utakmice bio 0:0, iako je Borussija bila mnogo bolji tim, i imali su mnogo više izraženih prilika od Furtha. 

 

U produžecima Milioneri su napadali, a uporost se isplatila u 120. minut utakmice kada je Ilkay Gundogan pogodio za veliko slavlje gostiju i plasman u finale Kupa Njemačke.

 

Krivicu za gol snosi i golman Furtha Jasmin Fejzić koji je ušao dvije minute ranije, a prilikom šuta Gundogana, lopta ga je pogodila u leđa i završil au golu Furtha.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.