Gündogan: Spreman sam ostati u Borussiji

Njemački reprezentativac

Gündogan: Spreman sam ostati u Borussiji

Iako je odbio produžiti ugovor sa Borussijom, njemački reprezentativac Ilkay Gündogan spreman je u Dortmundu ostati još jednu sezonu. 

Gündogan je svojim nastupima u Bundesligi uspio skrenuti pažnju Bayerna i Manchester Uniteda, dok je Wolfsburg kao opciju odmah odbacio. 

"To što nisam produžio ugovor s Borussijom ne znači da ću nužno na kraju sezone otići iz kluba. Spreman sam ostati u klubu još jednu sezonu ako bi to bila najbolja opcija za obje strane. Prije svega mi je jako bitno da klub dobije primjerenu odštetu," rekao je Gündogan, te dodao:

"Klub mi mora odgovarati i to je najvažnije. Ne mogu reći ništa o Bayernu u ovom trenutku. Mislim da mi Wolfsburg ne bi odgovarao, a što se tiče Manchestera, valjda bi ja prvi znao za to? Kada budem znao za sve opcije sjest ću i vidjeti što mi najbolje odgovara."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 24-godišnji fudbaler od strane navijača Borussije već je prozvan izdajnikom i nezahvalnikom, jer mu je rukovodstvo kluba prošle sezone produžilo ugovor iako je zbog povrede bio odsutan 14 mjeseci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.