Gundogan vrlo pošteno: Ne bih imao ništa protiv da se Liverpoolu dodijeli titula

Vezista Manchester Cityja

Gundogan vrlo pošteno: Ne bih imao ništa protiv da se Liverpoolu dodijeli titula

Vezni fudbaler Manchester Cityja Ilkay Gundogan ne bi imao ništa protiv da se Liverpoolu dodijeli titula šampiona Engleske.

Podsjetimo, sezona u Premiershipu je zaustavljena prije dvije sedmice zbog virusa Covid-19. U trenutku prekida Redsi su bili prvi na tabeli sa 25 bodova prednosti u odnosu sa drugoplasirani City.

Obzirom da se ovih dana mnogo spominje mogućnost da bi sezona mogla biti poništena, odmah su počele polemike oko toga da li Liverpoolu treba dati titulu.

Jedan od onih koji ne bi imao ništa protiv je Nijemac iz redova Građana.

"Zaista poštujem ono što su napravili, iako smo na terenu veliki rivali. Ali, ne vidim razlog da se ovoliko polemiše, u prvenstvima koja su daleko od završenih lideri će lakše dobiti titulu nego Liverpool. Mi smo kao profesionalci fokusirani na to da završimo sezonu, ali ako ne dođe do završnice, ne bih imao ništa protiv da titula bude dodijeljena Liverpoolu", kaže Gundogan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postoje i oni koji u slučaju poništene sezone ne bi titulu dali nikome. Naravno, na FA-u će biti da donese odluku u ovoj zaista bizarnoj sitruaciji. Ako sezona bude poništena, kako će onda biti proglašen prvak, postavlja se pitanje. Osim toga, dileme su i oko toga ko će ići u Ligu prvaka, ko u Evropa ligu, ko će ispasti, a ko ući u ligu.

Sve ovo bit će mnogo jasnije u narednim danima ili sedmicama. Za sada se svi nadamo kako će se situacija oko Covida-19 smiriti kako bi klubovi na terenu mogli ponuditi odgovore na sva ta pitanja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi