Gundogan zbog bizarnog razloga nije potpisao za Barcu

Ljetos stigao na ljekarske preglede u Barcelonu

Gundogan zbog bizarnog razloga nije potpisao za Barcu

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac Ilkay Gundogan ovog ljeta odlučio je napustiti Borussiju Dortmund, te svoju karijeru nastaviti u Manchester Cityju.

Gundogan je prethodnih godina imao velikih problema sa povredama, ali se ispostavilo da je dolazak na Etihad pravi potez za njega. Njemački fudbaler je standardan u ekipi Pepa Guardiole, te pruža odlične partije. Gundogan je bio junak pobjede Cityja protiv Barcelone (3:1) jer je postigao dva gola.

Na kraju se ispostavilo da je Gundogan "presudio" svojoj nesuđenoj ekipi. Naime, njemački reprezentativac ovog ljeta trebao je preći u Barcelonu, ali je transfer zaustavljen u posljednji momenat. 

Španski mediji prenijeli su danas da su čelnici Barcelone objasnili zašto Gundogan nije došao na Nou Camp. Prema pisanju Mundo Deportiva, Gundogan je ljetos bio na ljekarskim pregledima u Barceloni, ali je zaključeno da postoji veliki rizik da se povrijedi, te zbog toga Barca nije željela da potpiše ugovor s njim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gundogan je na kraju kao slobodan igrač otišao u Manchester City u kojem sedmično zarađuje 120.000 funti. Čini se da je ovo jedan od rijetkih propusta transfer politike katalonske ekipe.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi