Gušo savladan, ali ne i Željezničar

Poraz Veleža

Gušo savladan, ali ne i Željezničar

U sjajnoj utakmici fudbaleri Željezničara slavili su rezultatom 2:1 u gostima kod Veleža.

Željezničar je mnogo bolje otvorio utakmicu i bio opasniji protivnik pred golom golmana Rođenih, Sarajlije Dejana Bandovića, ali je rezultat nakon prvog poluvremena ipak glasio 1:1.

 

Gosti sa Grbavice poveli su u 15. minuti. Sjajni Muamer Svraka odlično je obavio veći dio posla i onda uposlio Josipa Kvesića, kojem nije bilo teško da matira Bandovića za vodstvo aktuelnog lidera Premijer fudblaske lige Bosne i Hercegovine.

 

Nakon vodećeg gola, Eldin Adilović imao je dvije sjajne prilike za povećanje vodstva, ali se na golu Veleža istaknuo danas odlični Bandović, koji je izašao kao pobjednik iz dvoboja sa robusnim napadačem sarajevskih plavih.

 

U 25. minuti konačno je i golman Željezničara Adnan Gušo morao po loptu u svoju mrežu. Strijelac izjednačujućeg gola za domaće bio je Zlonić.

 

Do kraja prvog poluvremena igralo se uglavnom na polovini Veleža, ali se mreže nisu tresle pa se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu od 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Željezničar je poveo nakon centaršuta Zebe, kojeg je glavom u gol sproveo Jamak. Nakon gola gostiju, domaći navijači počeli sa gađati pomoćnog sudiju, pa je utakmica bila prekinuta. Ipak, susret je nastavljen, a golova više nije bilo pa su bodovi otišli na Grbavicu.

Istina. mogli su Rođeni do boda u sudijskoj nadoknadi, kada je Okić pobjegao Vasiliću, ali Gušo je sjajno intervenisao i tako je donio tri boda svojoj momčadi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.