Guti novi pomoćni trener u Bešiktašu

Vratio se u tursku ekipu

Guti novi pomoćni trener u Bešiktašu

Legendarni fudbaler Real Madrida Guti Hernandez napustio je Akademiju Kraljevskog kluba i prešao u Bešiktaš.

Guti je nakon završene igračke karijere dobio šansu da trenira mlađe naraštaje Real Madrida, a prije nekoliko sedmica se smatrao za jednog od glavnih kandidata za novog trenera seniorske ekipe poslije odlaska Zidanea.

Ipak, šansu na klupi Kraljeva nije dobio, pa je odlučio da svoj put do mjesta glavnog trenera u nekoj ekipi traži preko posla pomoćnog trenera. Priliku za tako nešto dobio je u Bešiktašu iz kojeg su i zvanično saopštili da će Guti naredne sezone biti pomoćnik Senola Gunesa.

Podsjetimo, Guti je i tokom igračke karijere nastupao za Bešiktaš u čijem dresu je odigrao sezonu 2010/11 kada je upisao 23 nastupa i postigao sedam golova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Htio bih se zahvaliti svima u Real Madridu koji je godinama bio moja druga kuća. Za nekoliko dana ću se priključiti Bešiktašu, koji je također bio i ostao moj dom i tamo ću kao pomoćni trener nastaviti profesionalnu karijeru. Želim se zahvaliti i Bešiktašu na povjerenju koje mi je ukazao i za koje ću se odužiti predanim radom", napisao je prije nekoliko dana Guti na Twitteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi