Gužva u vrhu liste strijelaca Premijer lige

Kompletirana trećina prvenstva

Gužva u vrhu liste strijelaca Premijer lige

A. Čaušević

Prva trećina Premijer lige je završena. Nakon 11 odigranih kola vlada prava gužva u vrhu liste strijelaca Premijer lige. 

Prvi topnik prvenstva je i dalje Vojo Ubiparip sa deset golova. Napadač Tuzla Cityja nije zabio Željezničaru što su iskoristili njegovi pratitelji, prije svih Sulejman Krpić.

Krpić je u direktnom duelu sa Ubiparipom bio dvostruki strijelac te je sada na cifri od devet golova.

U odličnoj formi se nalazi i Brandao de Souza. Fudbaler Veleža je redovan strijelac u posljednjih nekoliko mečeva te sada na svom kontu ima sedam golova.

Dvostruki strijelac u 11 kolu bio je i Stojan Vranješ koji sa Brandaom djeli treće mjesto na listi strijelaca.

Dejan Maksimović iz Radnika i dalje ima šest golova, dok je golom u derbiju protiv Zrinjskog napadač Širokog Brijega Dražen Bagarić stigao do svog petog gola u sezoni.

Lista strijelaca:

1. Vojo Ubiparip (Tuzla City) - 10 golova

2. Sulejman Krpić (Željezničar) - 9 golova

3. Brandao de Souza (Velež), Stojan Vranješ (Borac) - 7 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

4. Dejan Maksimović (Radnik) - 6 golova

5. Dražen Bagarić (Široki Brijeg) - 5 golova

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi