Ubiparip se učvrstio na listi strijelaca, Krpić nastavio post

Trka za najboljeg golgetera Premijer lige BiH

Ubiparip se učvrstio na listi strijelaca, Krpić nastavio post

Napadač Tuzla Cityja Vojo Ubiparip i nakon 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine zadržao se na čelu liste strijelaca.

Njegov klub jučer je gostovao u Vrapčićima kod Veleža i izgubio sa 2:1, a jedini gol za Tuzlake postigao je upravo Ubiparip. Prelijep gol sa oko 30 metara bio je Vojin deseti ove sezone u Premijer ligi te je ostao čvrsto na čelu liste strijelaca.

Njegov najbliži pratilac Sulejman Krpić nastavio je golgeterski post pošto ni jučer protiv Zvijezde nije postigao gol, a to mu je već bio treći vezani meč bez pogotka.

Ako Krpića ne ide u posljednje vrijeme, onda sigurno ide krilnog fudbalera Veleža, Brandaa, koji je niz golova nastavio jučer protiv Tuzla Cityja. Brazilac je postigao oba gola za svoj tim i na taj način došao do cifre od šest postignutih golova na 10 mečeva ove sezone. Trenutno je treći strijelac lige.

Dalje slijede Stojan Vranješ sa pet golova, Dražen Bagarić i Velibor Đurić sa po četiri pa Ahmetović, Crnkić, Čurjurić, Govedarica, Hebibović i Jović sa tri itd.

Lista strijelaca Premijer lige:

1. Ubiparip (Tuzla City) - 10 golova

2. Sulejman Krpić (Željezničar) - 7 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

3. Brandao de Souza (Velež) - 6 golova
Dejan Maksimović (Radnik) - 6 golova

5. Stojan Vranješ (Borac) - 5 golova

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dena33
Brandaoooooo oooooooo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi