Trener KK Bosna

Gvozdić: Lagana pobjeda, bit će mnogo teže protiv Burcha

Košarkaši Bosne su u 17. kolu A1 lige upisali i više nego ubjedljivu pobjedu nad Gradinom iz Tešnja rezultatom 103:59 i tako nastavili svoj put prema samom vrhu tabele.

Zadovoljan pobjedom bio je i novi trener Studenata Dušan Gvozdić, koji je ekipu preuzeo prije samo nekoliko dana.

"Sve ovo što su moji igrači uradili je zasluga trenera koji je bio prije mene. Naš tim je utreniran, a ja sam do sada više radio na psihološkoj pripremi. Bilo mi je bitno prije utakmice da iskoristimo ovaj meč kao trening prije svega, jer je Gradina evidentno najslabija ekipa u ligi i pružili su nam otpor kakav su mogli. Mi smo iskoristili priliku i upisali visoku pobjedu. Okrećemo se narednoj utakmici koja će biti mnogo teža", rekao je Gvozdić, te najavio ostatak sezone:

"Imamo ciljeve koje smo zacrtali i mi ne bismo bili ovdje da ne mislimo da ih možemo ostvariti. Razmišljamo u tom pravcu, a uspjeh možemo postići samo radom".

Bosna će u 18. kolu A1 lige gostovati ekipi Burcha koja se nalazi na devetom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti