Gyor - Budućnost 29:27, Gorbicz - Popović 12:14

U prvom susretu finala Lige prvaka

Gyor - Budućnost 29:27, Gorbicz - Popović 12:14

A. Beganović

U prvom finalnom susretu Lige prvaka rukometašice mađarskog Gyora su pred svojim navijačima savladale crnogorsku Budućnost (29:27).

U sjajnoj rukometnoj predstavi, kakva se i očekivala u finalu Lige prvaka, rukometašice mađarskog predstavnika slavile su sa 29:27, no svakako to nije rezultat koji im nudi mirnoću ooči revanša u Podgorici.

Većim dijelom susreta Gyor je imao prednost, pa je na kraju i sasvim zasluženo slavio.

Bio je ovo i obračun možda i dvije najbolje rukometašice u posljednjih desetak godina, Anite Gorbicz u dresu mađarske ekipe i Bojane Popović u dresu crnogorske ekipe.

Uspješnija je bila Popović, koja je postigla čak 14 golova, ali i Gorbicz je briljirala i sa 12 golova bila je najefikasnija u dresu Gyora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.