Gyor iznenađujuće slavio protiv Viborga

Finale Lige prvaka za rukometašice

Gyor iznenađujuće slavio protiv Viborga

Adnan Beganović

Rukometašice mađarskog Gyora slavile su u prvom susretu finala Lige prvaka na gostovanju kod Viborga (26:24) i na taj način stekle ogromnu prednost pred revanš susret na svom terenu koji je na rasporedu za sedam dana. 

Iako su u finalne mečeve Lige prvaka ušle bez svoje najbolje rukometašice, nedavno povrijeđene Anite Gerbic, mađarske rukometašice iznenadile su favorizirani Viborg na njihovom terenu pred 5.500 gledaoca.

Prvi susret finala najznačajnijeg evropskog takmičenja obilježili su golmani. Katalin Palinger na golu Gyora upisala je 21 uspješnu odbranu, dok je s druge strane, Katrin Lunde Haraldsen skupila 18 odbrana.

Pored Palinger najzaslužnija za pobjedu Gyora bila je Tomori, koja je sedam puta tresla mrežu Viborga, dok su kod domaćih bolje od ostalih bile Skov i Althaus sa po šest postignutih golova.

Liga prvaka, finale, prva utakmica:
Viborg – Gyor 24:26 (14:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti