Haaland - Barcelona 10:9

Dao gol više od Katalonaca

Haaland - Barcelona 10:9

Edmir Škorić

Norveški reprezentativac Erling Haaland postigao je dva gola u pobjedi Borussije nad PSG-om (2:1) u osmini finala Lige prvaka.

Fantastični napadač isplaćuje se Borussiji nakon što ga je kupila ove zime od Salzburga, a sa večerašnja dva gola, Haaland je na ukupno 10 golova u Ligi prvaka.

Tako se izjednačio na listi najboljih strijelaca ovog takmičenja s Robertom Lewandowskim, a zanimljivo da ima više golova nego kompletan tim Barcelone.

Barca je u grupnoj fazi dala devet golova na šest mečeva, dakle gol manje od Haalanda, koji je osam golova dao u grupnoj fazi kao igrač Salzburga, ali ubrzo je tu seriju nastavio u dresu Milionera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukupno je ove sezone na 29 mečeva postigao 39 golova uz osam asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Momak je masina za golove
4 0
Vienner
Samo da.ga.povrede zaobidju i da usrani Bayern ne upetlja ruke i kupe ga sljedece sezone jer Lewa ode u penziju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi