Haaland je još kao dječak znao šta želi biti: "Bio je kao medvjed i samo je dolazio u kuhinju"

Posvetio se maksimalno fudbalu

Haaland je još kao dječak znao šta želi biti: "Bio je kao medvjed i samo je dolazio u kuhinju"

E. Čaušević

Erling Haaland je prošle sezone bio pravo otkriće u svijetu fudbala i napraduje nevjerovatnom brzinom.

Haaland je prije godinu dana za 20 miliona eura iz Salzburga prešao u Borussiju Dortmund što je bio pravi potez njemačkog kluba. Postao je jedan od najboljih napadača u Evropi i mnogi mu predviđaju veliku karijeru.

I sam Norvežanin već godinama radi na tome da se maksimalno posveti fudbalskoj karijeri. Priznao je da prati režim ishrane koju koristi Cristiano Ronaldo jer želi postati najbolji igrač svijeta.

On je takve ambicije pokazivao još dok je igrao za Molde, a zanimljivu izjavu nedavno je dao i kuhar norveškog kluba Djork Haugen koji je otkrio da je Haaland zaista nešto posebno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nikada nisam vidio momka koji može pojesti toliko kao Haaland. Bio je kao medvjed i uvijek je dolazio u kuhinju i pitao me: 'Šta nam danas spremaš za ručak? Šta danas mogu ponijeti kući?'. Uvijek je htio da pravim mesne okruglice s grahom. Nedostaje nam ovdje, ali je sjajno vidjeti da mu dobro ide u velikim klubovima i da zabija golove", rekao je Haugen.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

malezija
Znači treba jesti kao medvjed u mladosti, ma to kuhar želi da ga se Halland sjeti.
3 0
AmarSahi
Da počnemo i mi jesti mesne okruglice s grahom, da postanemo nogometaši, da ne seremo po Petevu na SS.ba
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi