Haaland proglašen za igrača mjeseca u Bundesligi iako je odigrao svega 60 minuta

Sasvim zasluženo priznanje

Haaland proglašen za igrača mjeseca u Bundesligi iako je odigrao svega 60 minuta

Norveški napadač Erling Haaland proglašen je za najboljeg u Bundesligi u januaru mjesecu. 

On je prvog mjeseca nove godine dres Red Bull Salzburga zamijenio dresom Borussije Dortmund i nastavio tamo gdje je stao u austrijskoj ekipi.

U prva dva meča za Dortmund upisao je svega 60 minuta jer je u oba navrata ulazio s klupe ali bez obzira na to postigao je nestvarnih pet pogodaka.

Zato ga je Bundesliga proglasila za najboljeg igrača mjeseca januara iako je praktično odigrao i najmanje minuta od svih igrača koji su bili u konkurenciji za ovu nagradu.

Inače, u ta dva meča Dortmund je igrao protiv Augsburga i Kolna. Augsburgu je Haaland dao tri, a Kolnu dva pogotka.

I u februaru je nastavio nizati sjajne partije pa je već upisao četiri gola. Dva puta je pogađao protiv Union Berlina te po jednom protiv Werdera u Kupu i Eintrachta u Bundesligi. Jedni meč na kojem nije bio strijelac od dolaska u klub je onaj u gostima kod Bayer Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno gledajući, ove sezone je za Dortmund i Salzburg odigrao 28 utakmica, postigao 37 golova i dodao osam asstencija.

Osim nagrade za najboljeg igrača Bundeslige u januaru, treba očekivati da će ovo priznanje dobiti i za februar.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti