Nevjerovatni Haaland izjednačio rekord Premiershipa!

Postigao 32 gola, za sada

Nevjerovatni Haaland izjednačio rekord Premiershipa!

Esmer Oštraković

Nakon prvog poluvremena na Etihadu između Manchester Cityja i Leicestera, domaća ekipa ima sigurnu prednost od 3:0.

Već u petoj minuti bilo je 1:0, a gol je postigao Stones nakon asistencije Rodrija. Već tada je bilo jasno ko će osvojiti tri boda.

Ipak, morao je šou i na ovoj utakmici uzeti, ko drugi nego Erling Haaland. U 13. minuti Haaland je postigao gol za 2:0.

U 25. minuti Haaland je postigao gol za 3:0. De Bruyne je upisao asistenciju, a novi gol postigao je Haaland, te Manhcester City nakon prvog poluvremena vodi sa 3:0.

Tako je Haaland stigao do 32. gola u Premiershipu i izjednačio rekord Mohameda Salaha po broju golova otkako se igra liga sa 38 utakmica.

Više od njega su zabili samo Andy Cole i Alan Shearer i to po 34 gola, ali tada su se igrala 42 kola u okviru jedne sezone.

Haalandu je ovo naravno prva sezona u Engleskoj, nakon što je prošlog ljeta iz Borussije Dortmunda za 60 miliona eura

Jasno je tako da će Manchester City upisati pobjedu na ovom susretu, a pitanje je da li će postići još koji gol do kraja utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, Haaland bi mogao i srušiti rekord Premiershipa ukoliko uspije postići još koji gol do kraja ovog susreta.

Manchester City će tako nakon ovog susreta staviti dodatan pritisak na Arsenal, te je jasno da se borba za prvo mjesto nastavlja.

Top Komentari

Adnanos
Oborit ce rekord bez problema. Momak je masina!
0 1
user1647539682
Sad ce njega na poluvremenu ona budala gvardiola istjerat na klupu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi