Haalanda ne dotiču špekulacije o Real Madridu

Norvežanin govorio za Sky Sport

Haalanda ne dotiču špekulacije o Real Madridu

Norvežanin Erling Haaland ne obazire se mnogo na transfer šoekulacije koje se vežu za njegovo ime u posljednje vrijeme.

Haaland je igrao nestvaran fudbal prije Covid19 pauze. Na 11 odigranih utakmica za novi klub Borussiju Dortmund postigao je čak 12 golova.

U posljednje vrijeme se opet povezuje s transferom u Real Madrid, ali takve priče ga za sada ne zanima, sudeći barem po onome što on kaže.

"Fokusiran sam na svoje partije, ne na pažnju koja mi se poklanja u medijima", kaže on za Sky Sport i dodaje: "Razmišljam samo o tome da radim svoj posao, a to je nešto što najviše volim. Moj fokus je na tome".

Osim Reala za Haalanda se interesuje još nekoliko velikana. U prvom redu tu su Juventus, PSG i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ranije je otkriveno kako on ima otkupnu klauzulu u ugovoru s Dortmundom u iznosu od 'svega' 70 miliona eura, ali ista može da b ude aktivirana tek u januaru sljedeće godine, ne ovog ljeta.

Inače, Milioneri su ga Red Bull Salzburgu platili svega 20 miliona evropskih novčanica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi