Haalandov ples obilježio povratak nogometa, Ibišević kao nekada

Bundesliga, 26. kolo

Haalandov ples obilježio povratak nogometa, Ibišević kao nekada

E. Škorić

Nakon dva mjeseca ponovo možemo da uživamu u evropskom nogometu, a Nijemci su se pobrinuli da nam dokažu zašto su subote s utakmicama tako posebne.

U pet odigranih susreta 26. kola Bundeslige od 15.30 sati bilo je svega - golova, promašaja, psovki, majstorija, preokreta... Ako već biramo junaka dana, onda je to Erling Haaland.

Talentovani Norvežanin opet je imao svoj šou i to protiv Schalkea u rurskom derbiju. Postigao je jedan pogodak, jedan majstorski naštimao i zaplesao na proslavi kod vodećeg gola, u trenucima kada igrači imaju zabranu rukovanja i zagrljaja zbog pandemije koronavirusa.

Borussia je na kraju bez publike slavila s 4:0 protiv očajnog Schalkea i vodećem Bayernu se primakla na bod, dok je Leipzig pao na treće mjesto jer je neočekivano remizirao s Freiburgom (1:1).

Gosti su poveli preko Guldea u 34. minuti, ali je Poulsen u 77. minuti vratio stvari na početak, no domaćin nije mogao više od toga, pa su mu smanjene šanse da može na kraju biti prvak. 

Vedad Ibšević je i u poznim igračkim godinama pokazao da je mašina za golove. Postigao je drugi gol u 60. minuti u 3:0 pobjedi Herthe na gostovanju kod Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Augsburg je poražen od Wolfsburga s 2:1 na svom terenu. Steffen je na kraju prvog dijela pogodio za 0:1, ali je Jedvaj vratio nadu svom timu golom u 54. minuti, a uz to je Augsburgu poništen gol za preokret u 67. minuti. VAR je uskratio slavlje domaćinu. Ginczek u nadoknadi donosi "tricu" Vukovima, koji hvataju priključak za evropske pozicije.

Golova jedino nije bilo u duelu Fortune i Paderborna u Dusseldorfu, a od 18.30 sati sastaju se Eintracht Frankfurt i Borussia M.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Pa je li Šapke 04 ili ne! :)
2 0
Guber
Previše kontakta kod proslave gola bit će kazne
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi