Hadžiahmetović i Bajić pogađali, Konya prokockala nemoguće

Nevjerovatna utakmica

Hadžiahmetović i Bajić pogađali, Konya prokockala nemoguće

Konyaspor je večeras u prvoj polufinalnoj utakmici turskog Kupa poražen od Kasimpase sa 3:2 iako je do 82. minute vodio sa 2:0.

Oba pogotka za Konyaspor postigli su bh. fudbaleri Amir Hadžiahmetović i Riad Bajić, koji bi tako možda mogli ispisati i historiju ovog kluba kojem bi plasman u finale Kupa bio najveći uspjeh od osnivanja.

Igrao se 17. minut kada je Konyaspor poveo sa 1:0. Bajić je dodao do Hadžiahmetovića, koji je milimetarski preciznim udarcem matirao Kosea i pogodio za slavlje gostiju. 

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Konyaspor je udvostručio svoju prednost, a ovoga puta strijelac je bio Riad Bajić koji je rutinski pogodio nakon dobre asistencije Nejca Skubića.

U drugom poluvremenu je Konyaspor rutinski čuvao stečenu prednost sve do 82. minute, kada je Kasimpasa smanjila na 2:1 preko Pavelke. Samo tri minuta kasnije, Buyuk je pogodio za 2:2, da bi već u 83. minuti domaći tim kreirao senzacionalan preokret i poveo sa 3:2, a strijelac je bio Eduok. To je bio konačan rezultat ove nevjerovatne utakmice, a ostaje misterija kako je Konyaspor za četiri minute uspio primiti tri gola i prokockati dobijenu utakmicu, a možda i plasman u finale.

Pored dvojice bivših fudbalera Željezničara, večeras je za Konyaspor nastupio još jedan bh. fudbaler Deni Milošević, koji je na terenu proveo svih 90 minuta, kao i Hadžiahmetović, dok je Bajić iz igre izašao u 83. minuti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukoliko se Konyaspor plasira u finale, tamo će igrati protiv boljeg iz dvomeča Basaksehira i Fenerbahčea (prvi meč 2:2).



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi