Hadžiahmetović ima pravo nastupa u revanšu protiv Standarda

Pravila UEFA-e su jasna

Hadžiahmetović ima pravo nastupa u revanšu protiv Standarda

Amir Hadžiahmetović će biti u konkurenciji za revanš susret 3. pretkola Evropske lige protiv Standarda, u kojem će Plavi tražiti plasman u playoff ovog takmičenja.

Iako su se nakon utakmice pojavile informacije da će talentovani veznjak Željezničara propustiti revanš meč zbog parnih žutih kartona, prema UEFA-inom članu 48.02.b za sezonu 2015/2016., jasno je da takva suspenzija stupa na snagu tek nakon treće javne opomene.

Hadžiahmetović je jedini fudbaler Željezničara sa dvije javne opomene u dosadašnjem dijelu takmičenja u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Plavi su u pet ovosezonskih evropskih utakmica bili poprilično disciplinovani, jer su ukupno zaradili svega osam žutih kartona.

Osim mladog fudbalera, javne opomene su do sada zaradili Enis Sadiković, Zoran Kokot, Ognjen Đelmić, Damir Sadiković, Kerim Memija i Secouba Diatta, koji imaju po jedan žuti karton.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti