Hadžiahmetović upisao jubilej: Dosta je povreda, konačno ide dobro
Foto: İttifak Holding Konyaspor

Bh. fudbaler iz Turske za SportSport.ba

Hadžiahmetović upisao jubilej: Dosta je povreda, konačno ide dobro · Intervju

Bh. internacionalac Amir Hadžiahmetović u nedjelju je upisao veliki jubilej. Utakmica protiv Sivasspora (2:2) za njega je bila ukupno 100. za Konyaspor, što je svakako podvig vrijedan pažnje, a na kraju ga je uljepšao i asistencijom.

Konačno je Hadžiahmetović počeo pružati partije kakve se od njega očekuju. Turski tim ga je doveo još 2016. godine kao velikog talenta bh. fudbala, ali na putu ka visinama djelimično su ga zaustavile brojne povrede koje su, čini se, sada konačno iza njega.

"Mislim da sam na dobrom putu. Nakon nekog vremena mogu da budem zadovoljan onim što pružam na terenu, jer, kao što se zna, bilo je dosta nekih povreda u posljednje vrijeme. Vjerujem da je sve to sada iza mene i da o njima više nećemo pričati. Možda je moj put mogao biti i uspješniji da je bilo više sreće, ali treba gledati prema naprijed. Evo, sada sam spreman i sve je do mene", priča 23-godišnji Hadžiahmetović na početku razgovora za SportSport.ba.

Fotografija İttifak Holding Konyaspor.

Odigrati 100 utakmica za bilo koji klub nije mala stvar. Još ako pri tome imate samo 23 godine...

"Drago mi je da sam ostvario taj jubilej. Na kraju sam bio i asistent, ali ostaje žal što nismo pobijedili Sivasspor jer bi nam ta tri boda dobro došla u borbi za opstanak. Do kraja sezone ostalo je još šest kola i svaka utakmica nam je kao finale Liga prvaka", ističe Hadžiahmetović kojem inače ugovor sa Konyasporom važi do ljeta 2022. godine.

Nije isključeno da Hadžiahmetović nakon četiri godine promijeni sredinu. Već sada je na radaru nekoliko klubova.

"U Konyasporu sam vrlo sretan, ali znate kakav je život nas fudbalera, nikada ne znate šta se može desiti. Ukoliko bi došla ponuda koja bi predstavljala stepenicu više za moju karijeru, sigurno da bih razmislio i u dogovoru s klubom odlučio dalje. Ali, otom potom."

U Konyasporu je prava bh. kolonija. Osim Hadžiahmetovića, tu su još Marin Aničić, Riad Bajić i Deni Milošević.

"Mnogo je lakše podnijeti udaljenost od kuće kada imaš 'svoje' ljude tu. Dobro se slažemo i izvan terena, ali najviše vremena provodim sa Bajićem, valjda što nas spaja Željezničar (smijeh). On nas vjerovatno napušta na kraju sezone jer ima ugovor sa Udineseom."

Fotografija İttifak Holding Konyaspor.

Prekid sezone uzrokovan pojavom koronavirusa nastojao je što bolje iskoristiti.

"Sviju nas je poremetio taj koronavirus, ali mislim da sam vrijeme samoizolacije dobro iskoristio. Radio sam mnogo na sebi, trenirao sam, a dosta mi je olakšao i brat Edo koji je cijelo vrijeme bio tu sa mnom. Srećom, stanje se normalizovalo u posljednje vrijeme i samim tim vratio se i fudbal."

Partije koje pruža u Turskoj daju mu nadu da bi uskoro mogao postati i A reprezentativac. U karijeri je prošao sve omladinske selekcije BiH.

"Sigurno da imam ambicije da igram za najbolju selekciju naše države i mislim da to vrijeme dolazi ubrzo. Radim, trudim se, a selektor je taj koji će na kraju procijeniti jesam li zaslužio poziv ili ne. Sigurno da bi bila ogromna čast igrati za BiH."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na kraju razgovora istakako je kako i dalje prati Željezničar.

"Upućen sam, pratim sve, a u kontaktu sam i sa nekim igračima. Bilo bi lijepo ukoliko bismo za 100. rođendan osvojili titulu. To bi bio pravi poklon navijačima", poručio je Hadžiahmetović na čijoj prodaji je sarajevski klub zaradio 500.000 eura.

Promo

Top Komentari

LevoKrilo
Lijepo odgojen i kulturan momak.
2 0
MirsadM88
Ja i dalje vjerujem da je materijal za prvih 11 u reprezentaciji.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi