Hadžibegić nije uspio

Bastia poražena u odlučujućem susretu

Hadžibegić nije uspio

A. Beganović

Večeras su svoje susrete 36. kola odigrali francuski drugoligaši, a Bastia koju s klupe predvodi bh. stručnjak Faruk Hadžibegić poražena je na svom terenu od Vannesa (1:2).

U susretu koji im je život značio fudbaleri Bastije su poveli u 43. minuti golom Pentecontea. Međutim, u samom finišu susreta, tačnije u 71. i 90. minuti golovima Reseta i Sammaritana Vannes je preokrenuo rezultat u svoju korist i momčad našeg stručnjaka najvjerovatnije poslao u niži rang.

Dva kola prije kraja prvenstva Bastia se nalazi na posljednjem mjestu sa 35 osvojenih bodova, a 17-plasirani Chateauroux bježi joj gotovo nedostižnih 6 bodova.

Rezultati 36. kola:

Bastia - Vannes 1:2
Dijon - Sedan 3:1
Guingamp - Strasbourg 2:0
Istres - Tours 2:1
Laval - Caen 2:1
Nantes - Ajaccio 1:0
Chateauroux - Arles 3:0
Le Havre - Clermont Foot 2:1
Nimes - Brest 1:0

Poredak: Caen 66, Brest, Arles 56, Metz 53...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.