Hadžibegić preuzima Châteauroux: To bi bio pravi izazov

Bh. stručnjak za SportSport.ba

Hadžibegić preuzima Châteauroux: To bi bio pravi izazov

Bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić u narednim danima trebao bi preuzeti klupu Châteaurouxa.

Francuski drugoligaš već neko vrijeme u potrazi je za kvalitetnim trenerskim rješenjem, a u igri za trenera pretposljednje momčadi na tabeli su Faruk Hadžibegić i Laurent Fournier. 

"Pregovaramo već nekoliko dana, a čak i danas imali smo jedan ozbiljan razgovor. Jako mi je bitno što poznajem ekipu odlično i spletom okolnosti našla se u teškoj situaciji, tako da bi preuzimanje Châteaurouxa bilo pravi izazov", kazao je Hadžibegić za SportSport.ba.

Hadžibegić je bez trenerskog angažmana već skoro tri godine, no to mu ne predstavlja problem.

"Danas ima dosta trenera koji pauziraju jedno vrijeme, pa onda dokažu da vrijede. To mi nije problem i zaželio sam se malo tog posla. Vjerujem da ću na kraju preuzeti Châteauroux", riječi su Hadžibegića koji je bio jedan od kandidata za selektora BiH.

Inače, Hadžibegić je tokom trenerske karijere vodio reprezentaciju BiH, Sochaux, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakirspor, Denizlispor, Niort, Dijon, Bastiju i Arles. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.