Hadžibegić spašava Bastiju

2. La Ligue

Hadžibegić spašava Bastiju

Edmir Škorić

Prije nekoliko trenutaka odigrano je pet od devet večerašnjih utakmica 19. kola druge lige Francuske. Bastia bh. stručnjaka Faruka Hadžibegića konačno je pokazala pravo lice, pobijedivši neugodni Tours s 3:1.

Posljednjeplasirana Bastia skoro je otpisana, budući da su u dosadašnjih 18 kola upisali samo dvije pobjede. No, čelnici kluba na mjesto novog trenera angažovali su Faruka Hadžibegića, bosanskohercegovačkog nogometnog stručnjaka i bivšeg selektora naše reprezentacije.

Hadžibegić, koji je ranije vodio Niort, Dijon, Denizlispor, Gaziantepspor, Troyes, Betis i Sochaux, nije na najbolji mogući način debitovao na klupi Bastije. Naime, Bastia je kao gost u prošlom kolu poražena od Vannesa, da bi večeras savladala neugodni Tours, ekipu iz gornjeg dijela tabele.

Već u 9. minuti Khazri je doveo Bastiju u vodstvo, da bi do kraja prvog dijela prednost domaćinu povisio Gaffory, najbolji strijelac kluba. Početkom drugog dijela gosti su preko Atika smanjili na 2:1, no u 88. minuti Niangbo je riješio pitanje pobjednika. Treća je to pobjeda Bastie, koja sada ima 13 poena i još uvijek je daleko od mjesta koje garantuje opstanak.

Dijon, klub kojeg je Hadžibegić vodio prije nego li je došao u Batiju, poražen je na svom terenu od Bresta (1:3). Laval je bio bolji od Vannesa (2:1), dok je identičnim rezultatom Nimes bio bolji od Istresa. Bodove su podijelili Guingamp i Clermont (1:1).

Trenutno se igraju još tri utakmice, dok je meč Arlesa i Sedana odgođen zbog snijega.

2. La Ligue, 19. kolo:
Bastia  - Tours 3:1
Dijon - Brest 1:3
Guingamp - Clermont 1:1
Laval - Vannes 2:1
Nimes - Istres 2:1
Arles - Sedan (odgođeno)
Chaterouroux - Ajaccio (u tijeku)
Le Havre - Strasbourg (u tijeku)
Nantes - Angers (u tijeku)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.