Hadžibegić za Džekin odlazak

"U Džekinom interesu, ali i interesu bh. nogometa"

Hadžibegić za Džekin odlazak

Edmir Škorić

Sve je više napisa u medijima da će Edin Džeko (26), bh. reprezentativni napadač, napustiti redove engleskog Manchester Cityja.

Medije je na špekulacije "natjerao" Roberto Mancini, menadžer Cityja, koji sve manje vjeruje našem napadaču i koji u posljednje vrijeme ne dobiva dovoljno prostora za igru. Ispred Dijamanta su Sergio Aguero, Mario Balotelli, pa skoro i donedavno otpisani Argentinac Carlos Tevez.

Otočki mediji su se raspisali kako mnogi evropski klubovi žele angažirati Džeku, a kroz njihove napise najviše se u kontekstu s nekadašnjim igračem Wolfsburga spominju italijanski Juventus i španski Real Madrid.

Prema posljednjim informacijama, Stara dama je spremna platiti čak 36 miliona eura za Džekin potpis. U eventualnom odlasku sa Etihada Džeku podržava i bh. stručnjak Faruk Hadžibegić.

"U njegovom interesu, ali i u interesu bosanskog nogometa, je da nađe klub gdje će imati maksimalno vrijeme igranja, pa čak i ako je cijena tog transfera igranje u inferiornom klubu", kazao je Hadžibegić.

Džeko je ove sezone u Premiershipu postigao 13 golova u 15 utakmica u kojima je bio starter. Statistika je na njegovoj strani, ali Mancini, očito, ne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.