Hadžibegića traže Kamerun i Senegal
Faruk Hadžibegić

Nakon razlaza sa Dijonom

Hadžibegića traže Kamerun i Senegal

Faruk Hadžibegić više nije trener Dijona, nakon što se proslavljeni bh. fudbalski stručnjak sukobio sa novim predsjednikom kluba Bernardom Gnecchijem.

Hadžibegić se nalazio na odmoru u Sarajevu, koji je morao prekinuti već nakon samo tri dana. Novi predsjednik ove francuske ekipe Bernardom Gnecchi prvo je odlučio otpustiti kompletan Hadžibegićev stručni štab, a potom je izlazna vrata pokazao i nekolicini fudbalera Dijona.

U najmanju ruku čude odluke predsjednika Dijona uslovile su i odlazak Faruka Hadžibegića sa klupe ove francuske ekipe.

“Nisam kreten da ostanem i radim praktično zavezanih ruku. Nikad mi niko u trenerskoj karijeri nije mogao ništa nametati, pa neće ni sada”, rekao je Faruk Hadžibegić.

Bh. stručnjak, međutim, vjerovatno neće dugo čekati na novi angažman. Hadžibegića su već kontaktirala dvojica menadžera, koji su mu ponudili vođenje reprezentacija Senegala i Kameruna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.