Hadžibegiću i Bastiji bod kod Chateaurouxa

Druga liga Francuske

Hadžibegiću i Bastiji bod kod Chateaurouxa

Edmir Škorić
Teme:

Večeras je odigrano 27. po redu kolo francuske druge lige, a Bastia bh. stručnjaka Faruka Hadžibegića uspjela je ostati neporažena na gostovanju kod Chateaurouxa (2:2).

Bio je to derbi začelja drugog francuskog šampionata, ujedno i golovima najbogatija večerašnja utakmica. Chateauroux je, ipak, prvi stigao do vodstva protiv Bastije i to golom Constanta u 25. minuti. Potom su gosti u samo dvije minute uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Andre je iz penala pogodio u 35. minuti za 1:1, a prednost gostima samo dvije minute kasnije osigurao Pentecote. Petnaest minuta pred kraj Da Silva je postavio konačnih 2:2.

Bastia je idalje posljednja na tabeli sa devet bodova zaostatka za Chateaurouxom, koji se nalazi na 17. mjestu, koje osigurava ostanak. U grčevitoj  borbi za ostanak je predposljednji Istres koji je poražen kod Arlesa (3:0). Guingamp je protiv Nilmesa (0:0) uspio osvojiti jedan bod i slamku spasa.

Vodeći Caen je u utakmici bez golova remizirao kod Sedana. Drugoplasirani Brest je kao gost slavio protiv Clermonta (0:1).

2. Le Championnat, 27. kolo:
Ajaccio - Vannes 1:1
Arles - Istres 3:0
Chateauroux - Bastia 2:2
Clermont - Brest 0:1
Sedan - Caen 0:0
Strasbourg - Angers 1:2
Guingamp - Nimes 0:0
Le Havre - Dijon 1:1
Nantes - Tours 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.