Hadžibegiću samo bod protiv Creteila

Valenciennes remizirao

Hadžibegiću samo bod protiv Creteila

Valenciennes, kojeg s klupe vodi nekadašnji selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić, remizirao je sa Creteilom u okviru 25. kola francuske Ligue 2. 

Domaći Valenciennes je na stadionu "Du Hainautu" poveo već u 12. minuti utakmice. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Mouhamadou Lamine Ndao, međutim minimalna prednost je trajala samo do 26. minute.

Na isti način Creteil je uspio poravnati preko Florenta Molleta, da bi četiri minute kasnije Valenciennesu prednost vratio Nuno Da Costa i postavio konačan rezultat prvog poluvremena. 

Nastavak utakmice bio je potpuno na strani Creteila. Pred golom domaćih nizale su se šanse, a onu najbolju u 66. minuti je ponovno iskoristio Florent Mollet i postavio konačnih 2:2.

Valenciennes ovim trijumfom je zauzeo 17. poziciju sa 26 osvojenih bodova, dok je Creteil na 18. mjestu sa tri boda manje. Obje ekipe će voditi grčevitu borbu za opstanak do kraja sezone.

Ligue 2, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Valenciennes - Creteil 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi