Hadžić: Bili smo bolji

Sarajevo nakon dobre igre protiv Cluja

Hadžić: Bili smo bolji

Sarajevo je nastavilo sa odličnim nastupima u Euroligi, gdje su na Koševu uspjeli nadigrati Cluj.

Ipak, utakmica je počela za Sarajevo, kao skoro sve ove sezone, veoma loše i odmah na početku bordo tim je primio gol, pa su morali opet ganjati rezultat.

Najbolji strijelac bordo momčadi u evropskim utakicama opet je uspio savladati protivničkog  golmana. Damir Hadžić nije krio oduševljenje.

„Obećao sam prije utakmice da ćemo dati sve od sebe i mislim da smo zaista odigrali super utakmicu. Lično mislim da smo bili bolji od Cluja. Oni su pokazali da zaista imaju dobre igrače, ali smo mi morali pobjediti. Ne znam samo kako nas neće taj gol nikako, opet smo napravili dosta šansi a nismo ih iskoristili. Ovo će se morati sve negdje vratiti, a ja se nadam da bi to moglo u Rumunjskoj i vjerujem u naš prolazak,“rekao je Damir Hadžić za SportSport.ba.

Faruk Ihtijarević, igru Sarajeva je držao pod kontrolom čitavo vrijeme i vidjelo se koliko znači za igru bordo tima.

Domaći su imali više od igre i priliku da dođu do pobjede„Nisam zadovoljan sa rezultatom, jer ne mogu se oteti utisku da smo bili bolji i trebali smo pobjediti. Odigrali smo još jednu zaista dobru utakmicu, gdje nismo uspjeli opet  pogoditi nekoliko zicera. Sada nam prestoji revanš na njihovom terenu i ako ponovimo ovakvu igru vjerujem u naš prolaz“, rekao je Ihtijarević.

Danima prije utakmice se pričalo kako je najopasnij igrač Cluja napadač Kone, ali pored sinoćnje predstave dva štopera Sarajeva Torlaka i Dude nije se previše naigrao. Ipak, on je bio veoma zadovoljan poslije utakmice.

„Sarajevo me iznenadilo i pokazali su da imaju odličnu ekipu. Počeli smo kako smo se dogovorili, odmah smo napali, što nam je donijelo i rezutatsku prednost. Mislim da smo malo pali u drugom poluvremenu, ali smo ipak zadovoljni sa ovim rezultatom. Ipak neće nam biti lako u revanšu jer igramo sa jednom opasnom ekipom koja u svakom trenu zna šta hoće. Morao bih još pohvaliti navijače Sarajeva i mogu reći da su jedni među najboljim u Evropi.“, rekao je najbolji igrač Cluja Kone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.