Hadžić golom odveo Ried u četvrtinu finala

Kup Austrije

Hadžić golom odveo Ried u četvrtinu finala

Anel Hadžić donio je Riedu prolaz u četvrtinu finala OFB Kupa svojim golom u 115. minuti protiv Rapida iz Beča.

Ried je na gostovanju protiv Rapida poveo u 14. minuti preko Hunima, ali samo pet minuta kasnije Drazan je izjednačio rezultat na 1:1.

Od 19. minuti rezultat se nije mijenjao, tako da su nakon regularnih 90 minuta uslijedili produžeci u kojima su gosti ostvarili prolazak dalje.

Strijelac gola za Rapid, Drazan, u 101. minuti zaradio je drugi žuti karton. Polivalentni Hadžić pet minuta prije kraja drugog produžetka postigao je pogodak za prolazak Rieda u četvrtinu finala Kupa Austrije.

Nakon gola Schimpelsberger je također zaradio drugi žuti karton i tada je sve već bilo jasno. Domaći su utakmicu završili sa dva igrača manje na terenu.

Bukvi 90 minuta, Muratoviću klupa

Sturm se također plasirao u četvrtinu finala Kupa Austrije. Admira je prva povela preko Totha u 16. minuti, ali samo dvije minute nakon toga Bodul je izjednačio rezultat.

Isti igrač donio je preokret u 36. minuti, a s rezultatom 2:1 otišlo se na odmor. U drugom poluvremenu Haris Bukva je zaradio žuti karton u 53. minuti. U posljednjim trenucima utakmice Holzl je postavio konačan rezultat 3:0.

OFB Kup, osmina finala:

Reichenau - Austria Beč 0:2
Rapid Beč - Ried 1:2 (nakon produžetaka)
Salzburg - LASK Linz 2:1
Sturm - Admira 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.