Hadžić i Grahovac upisali pobjede
Foto: EPA

Rapid igra u sjajnoj formi

Hadžić i Grahovac upisali pobjede

S. Bošković

Naši internacionalci Srđan Grahovac i Anel Hadžić učestovali su u pobjedama Sturma i Rapida u okviru trećeg kola lige Austrije. 

Sturm, našeg Anela Hadžića, nakon dva remija, upisao je i prvu pobjedu ove sezone u austrijskoj ligi. Slavili su sa 1:0 u gostima protiv Altacha.

Tim iz Graza čitav susret bio je kvalitetnija momčad, čemu svjedoči i 21 upućeni šut prema golu domaćeg tima. Ta dominacija okrunjena je tek u 70. minutu kada je Piesinger pogodio za konačnih 0:1.

Hadžić je u igru ušao desetak minuta kasnije umjesto Avdijaja. 

Nakon što su iznenadili Ajax i prošli u play-off Lige prvaka, Rapid je dočekao ekipu Wolfsbergera i slavio je sa 2:1. Gosti su, ipak, prvi poveli. Nakon 20 minuta igre Wernitznig pogađa za 0:1.

Nakon toga, slijedi pritisak ekipe našeg Grahovca, koji je okrunjen golom sjajnog Kainza u 66. minuti. Isti igrač pogađa i u 81. minutu za 2:1. Rapid se ovom pobjedom učvrstio na vrhu ljestvice s maksimalnih devet bodova. 

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:


Austrija, treće kolo:
Altach-Sturm Graz 0:1 ( Piesinger 70')
Rapid Vienna-Afc Wolfsberger 2:1 (Kainz 66', 81', Wernitznig 20')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.