Hadžić: Mislim da sam dobro izabrao

Potvrdio transfer za SportSport.ba

Hadžić: Mislim da sam dobro izabrao

Dino Kurbegović

Bivši nogometaš Željezničara, Čelika i Sarajeva iskusni 30-godišnji napadač Emir Hadžić danas je pronašao novi klub i naredne dvije sezone također će svoje nogometne kvalitete pokazivati na terenima u Izraelu.

Novi klub u kojem će Hadžić ostati dvije godine je Hapoel Arca ekipa koja je tek završenu sezonu završila na 10. mjestu najjače lige u Izraelu. 

Iako je naš portal danas objavio da je Hadžić prešao u Hapoel Haifu, u posljednji čas ovaj rođeni Kakanjac odlučio se za drugi klub koji mu je ponudio najbolje uslove.

Ovaj transfer Hadžić je potvrdio i za SportSport.ba

"Istina je da sam bio blizu prelaska u Hapoel Haifu, ali na kraju ipak sam se odlučio za Hapoel Arcu koja je ponudila najbolje uslove, pored ova dva kluba imao sam još ponude od Ashoda i Hapel Bnei Shaknina. U posljednji trenutak izabrao sam Arcu i mislim da nisam pogriješio". 

"Čelnici kluba su me kontaktirali odmah nakon posljednjeg kola u kojem sam upravo mom novom klubu zabio dva gola što je i presudilo da me angažuju. Ambicije kluba u narednoj sezoni su plasman među prvih šest ekipa i nadam se da ću svojim golovima pomoći u ostvarenju cilja", nada se Hadžić.

Za kraj se osvrnuo i na bivši klub Sarajevo.

"Bio sam u kontaktu sa direktorom Dinom Selimovićem, bilo je riječi o mom povratku u klub, ali jednostavno ovu ponudu nisam mogao odbiti. Svjestan sam da je vijek nogometaša kratak i da čovjek mora brinuti o svojoj egzistenciji. Obavijestio sam direktora Sarajeva da sam potpisao za Hapoel Arcu i on mi je poželio svu sreću u novom klubu". 

"Želim Sarajevu puno sreće u narednoj sezoni i da konačno donesu titulu na Koševo", kazao je za SportSport.ba Emir Hadžić koji je u prošloj sezoni u Izraelu zabio 10 golova uz pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.