Hadžić: Moramo biti konkretniji
Pokušati ispraviti kiks iz prve utakmice - trener Olimpije Sabit Hadžić

Olimpija se ne predaje

Hadžić: Moramo biti konkretniji

Nakon konferencije za novinare nogometnog kluba Široki Brijeg uslijedila je konferencija nogometnog kluba Olimpija na kojoj su govorili trener Safet Hadžić i igrač Olimpije Ermin Rakovič.

Kako obojica ističu, svjesni su da je Široki favorit, ali nikako to da će se oni samo tako lako predati.

„Sutra ćemo probati ispraviti onaj kiks kod kuće. Nismo došli da odigramo prijateljsku utakmicu već da probamo slaviti. Svjesni smo da je Široki favorit i ukoliko sutra pobjedi i prođe dalje u iduće kolo mi ćemo im čestitati i zaželjeti sreću u daljnjem natjecanju.“, rekao je na početku konferencije trener Olimpije Safet Hadžić.

„Trebamo odigrati disciplinirano i biti konkretniji za razliku od prve utakmice u kojoj je Široki bio konkretan. Velikih promjena što se tiče igračkog kadra neće biti, možda neke malo izmjene. Što se tiče Širokog, to je  jedna kompletno dobra ekipa, kao cjelina, uigrani su i imaju svoj stil igre. Cijela ekipa je dobra i ne možemo se osvrtati na pojedince.“, rekao je trener Olimpije.

„Široki Brijeg nas je kod kuće u prvoj utakmici iznenadio iako smo znali da se radi o dobroj ekipi.Mi smo mlada ekipa, neki igraju Europu prvi put pa smo dosta i neiskusni. Znam oda je Široki favorit ali mi se ne predajemo. Široki je iskusna ekipa i zna što hoće, nadam se dobroj utakmici.“, rekao je napadač Olimpije Ermin Rakovič.

Uzvratna utakmica 1.pretkola Europske lige između Širokog Brijega i Olimpije igra se sutra na stadionu Pecara u 20:30 sati uz izravan prijenos na BHT1 televiziji.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti