Hadžić novi igrač Sturma: "Sada sam bliže Zmajevima"

Iz Rieda u Sturm

Hadžić novi igrač Sturma: "Sada sam bliže Zmajevima"

Edmir Škorić

Potencijalni bh. reprezentativac Anel Hadžić igrat će i sljedeće sezone u Austriji, no ne u Riedu.

Naime, Hadžić je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Sturma iz Graza. 

"Sretni smo što se Anel odlučio za nas i mi ćemo ga gledati u našem dresu naredne dvije godine, možda i više. U posljednjih nekoliko mjeseci, Bosanac s austrijskim državljanstvom, bio je na meti nekih klubova iz Austrije, Njemačke i Hrvatske, pa zbog toga smo ponosni da smo bili u mogućnosti ostvariti ovaj transfer", rekao je generalni direktor Sturma Gerhard Goldbrich.

Hadžić je karijeru počeo u SV Arnfordu, a njegov talenat prvi su prepoznali čelnici Rieda, koji su ga doveli 2007. godine. Za mladu U-21 reprezentaciju Austrije odigrao je dvije utakmice. 

"Sretan sam, sada asm igrač Sturma i sigurno da je ovo pravo mjesto za preporuku u bh. reprezentaciju, s kojom želim na ljeto 2014. godine igrati na SP-u u Brazilu. Nadam se da ću imati aktivnu podršku naših navijača, tako da možemo zajedno napraviti velike uspjehe", rekao je Hadžić za službenu stranicu Sturma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti