Hadžić: Očekujem da Čelik i Sarajevo izbore Evropu

Napadač Ramat Hasharona

Hadžić: Očekujem da Čelik i Sarajevo izbore Evropu

Dino Kurbegović

U najjačem nogometnom takmičenju u Izraelu u toku je završnica prvenstva u kojem su se ekipe podijelile na Ligu za prvaka, te Ligu za ostanak.

Najbolji predstavnik našeg nogometa u ovoj zemlji svakako je 29-godišnji Emir Hadžić, koji je prošlog ljeta nakon što je postao najbolji strijelac Premijer lige u dresu Sarajeva potpisao ugovor sa ekipom Ramat Hasharon.

Bivši napadač kakanjskog Rudara, Željezničara, Čelika, Istre, Honveda, Pantelikosa i Sarajeva sa uspjehom ove sezone nosi dres kluba iz Izraela, koji se grčevito bori za opstanak. 

Za SportSport.ba ovaj sjajni napadač govorio je o šansama svoga kluba za opstanak u ligi, očekivanjima od finiša sezone u Premijer ligi i Kupu BiH.

"Kada je u pitanju naša liga, još dva kola su ostala do kraja, mi trenutno bježimo tri boda od ekipa koje ispadaju iz lige, te sam uvjeren da ćemo ovaj finiš prvenstva riješiti pozitivno i izboriti opstanak. Zadovoljan sam igrama u klubu, na početku mi je trebalo malo da se naviknem na zemlju, klimu i novi klub, ali kako je prvenstvo odmicalo, tako sam igrao sve bolje i bolje. Čelnici kluba žele da produžim ugovor na još jednu godinu, međutim kazao sam im da ćemo razgovarati nakon završetka prvenstva jer ne želim sada da razmišljam o narednoj sezoni", kazao je strijelac sedam golova uz pet asistencija ove sezone u Ramat Hasharonu.

Pomno prati dešavanja u Premijer ligi i Kupu BiH.

"Pratim redovno dešavanja u Premijer ligi, mislim da je realno Zrinjski najbliži osvajanju titule, ali je Sarajevo najkvalitetnija ekipa i šteta što Dženan Uščuplić nije ranije preuzeo ekipu, siguran sam da bi bili prvaci, ali ovako ekipa iz Mostara je najbliža trofeju. Nadam se da će Sarajevo nakon četiri pobjede u nizu ostvariti i petu i to na Grbavici protiv Željezničara, siguran sam da bi to bio odličan poklon za sve navijače", kaže prošlosezonska zlatna kopačka Premijer lige BiH.

U finalu Kupa igraju klubovi u kojima je ostavio snažan utisak.

"Sretan sam što su u finalu dva kluba u kojima sam proveo prelijepe trenutke i gdje imam veliki broj prijatelja. Sa Čelikom sam prije sedam godina igrao u Evropi, imali smo odličnu ekipu na čelu sa Ivom Ištukom, pamtim i izgubljeno finale Kupa protiv Željezničara 2011. godine. Zenica i Čelik će uvijek imati posebno mjesto u mome srcu. Kada je u pitanju Sarajevo, mislim da je u dvije utakmice blagi favorit i da je bliže osvajanju Kupa, ali favoriti uvijek ne pobijeđuju. Želim da Čelik i Sarajevo izbore Evropu i niko neće biti sretniji od mene, Zenica dugo čeka trofej, dok Sarajevo u narednim godinama sigurno će voditi glavnu riječ u našem nogometu", kazao je Emir Hadžić jedan od najboljih napadača u Premijer ligi u posljednjih 10-tak godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.