Hadžić: Plzen je favorit, ali se unaprijed ne predajemo

Golman Željezničara za SportSport.ba

Hadžić: Plzen je favorit, ali se unaprijed ne predajemo

D. Kurbegović

Nogometaši Željezničara u Mrkonjić Gradu naprono rade i pripremaju se za predstojeća iskušenja u Ligi prvaka. Novi golman Željezničara Adnan Hadžić, koji je u petak potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom sa nestrpljenjem očekuje da debituje za klub iz Doline ćupova.

Nakon što je Željezničar u okviru drugog pretkola Lige prvaka za protivnika dobio Viktoriju Plzen, 26-godišnji golman je za SportSport.ba podijelio svoja razmišljanja oko ždrijeba.

"Nismo se mnogo nadali da ćemo dobiti nekog lakšeg protivnika, naravno da smo pomalo razočarani, ali tako je to kad niste nositelj i onda morate igrati protiv klubova koji imaju duplo ili troduplo veći budžet nego Željo. Naravno da nas ovo neće obeshrabriti niti demotivisati, Plzen je sigurno favorit, ali mi se unaprijed ne predajemo. Pokušat ćemo se što bolje spremiti i odigrati što bolje u dvije utakmice i dostojno prezentovati grad i državu", nada se bivši golman Zrinjskog.

Željo je pored vas angažovao i bivšeg golmana Dinama Filipa Lončarića

"Zdrava konkurencija je svakako dobra u svakom klubu pa tako i u Željezničaru. Ja sam došao na Grbavicu da se svojim radom i trudom na treninzima nametnem šefu Amaru Osimu. Poštujem svoje kolege Karića i Lončarića, ali ja vjerujem u sebe i svoje mogućnosti tako da se nadam da ću izboriti jedinicu na golu. Atmosfera u ekipi je stvarno na vrhunskom nivou, ja sam tek tri dana ovdje i mogu kazati da sam fenomenalno primljen bez ijedne zamjerke što svakako potvrđuje ono što svi znaju da je Željezničar najbolji klub u našoj državi", završio je razgovor za naš portal Adnan Hadžić pojačanje Željezničara na golu nakon odlaska prošlogodišnjeg čuvara mreže Marijana Antolovića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.