Hadžić: Poslije gola je teško bilo zadržati emocije

Postigao prvijenac za bordo tim

Hadžić: Poslije gola je teško bilo zadržati emocije

S. Mlaćo

Na jučerašnjoj utakmici protiv Čelika, svoj prvijenac u dresu prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo postigao je Nedim Hadžić.

 Ovaj talentovani napadač, koji je rođen 1999. godine, postigao je tako svoj prvi gol u drugom ovosezonskom nastupu. Za zvaničnu stranicu Bordo kluba, on je prenio svoje viđenje jučerašnjeg susreta protiv Čelika.

“U najavi utakmice smo rekli da nas očekuje jedna teška utakmica, što se i ispostavilo. Bez obzira na stanje u Čeliku, za svaki klub u Bosni i Hercegovini je veliki motiv kada igra protiv FK Sarajevo, počevši od najmlađih uzrasta pa sve do seniora. Domaći teren, publika, sve je to išlo u korist Čelika, međutim mi smo odigrali jednu solidnu utakmicu i ostvarili jako bitnu pobjedu. Smatram da smo trebali postići još koji gol i ubjedljivije slaviti. Koristim priliku da se zahvalim našim navijačima na odličnoj podršci na Bilinom Polju”, rekao je Hadžić, osvrnuvši se na svoj gol, koji je postigao u 76. minuti susreta.

“Presretan sam zbog postignutog gola i to je jedan od najljepših trenutaka u mom životu do sada. Kada mi je Amar gurnuo loptu, pogledao sam prema golu, vidio sam da je golman malo izašao i da ima prostora u daljem uglu gola, gdje sam i šutirao. Neopisiv je osjećaj postići gol za Sarajevo. Zahvalan sam treneru na ukazanoj prilici i uvijek ću davati sve od sebe za ovaj dres.”

Mladi prvotimac dobio je žuti karton zbog radovanja poslije gola. - “Jednostavno, bilo je teško emocije zadržati za sebe poslije gola. Kada čitav svoj život trenirate za onaj trenutak da postignete gol u dresu kluba kojeg volite i kada se to dogodi emocije nadvladaju razum i nisam nipošto htio nekoga iz domaće publike da isprovociram. Hvala Bogu pa je taj prvi gol sada iza mene i nošen tim iskustvom vjerujem da se takva reakcija neće ponoviti.”, izjavio je Hadžić.

U narednom kolu, Sarajevo na Koševu dočekuje GOŠK, a mladi član FK Sarajevo priželjkuje novu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Igramo protiv novajlije u Premijer ligi, ali sigurno ekipe koja posjeduje određeni kvalitet. U ovoj sedmici ćemo se spremiti za tu utakmicu, analizirati njihove prve dvije utakmice u dosadašnjem toku sezone i vjerujem jako dobro pripremljeni ući u taj susret i ostvariti novu pobjedu.”, zaključio je Hadžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi