Hadžić predstavljen u FK Sarajevo: Bordo tim ima velike planove

Tim s Koševa predstavio sportskog saradnika

Hadžić predstavljen u FK Sarajevo: Bordo tim ima velike planove

U prostorijama FK Sarajevo je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi koordinator sportskog segmenta. Kao mogući kandidati za pomenutu funkciju prethodnih dana su se spominjali nekadašnji fudbaleri Sarajeva Slaviša Vukičević i Semjon Milošević, međutim na kraju je izbor pao na Emira Hadžića.

Hadžić, koji je također u prošlosti nastupao za bordo tim, pred prisutnim novinarima je predstavio svoj plan i program rada, a osvrnuo se i na planove za budućnost. 

"Upravi kluba i navijačima zahvaljujem na podršci. Presretan sam, došao sam u klub u kojem sam proveo najljepše dane svoje igračke karijere. Funkcija koja mi je data predstavlja čast, privilegiju, ali i odgovornost. U FK Sarajevo sam stekao reputaciju kao igrač, uvijek sam želio da budem najbolji, a s tim planom ću raditi i sada kada sam u drugačijoj ulozi. U životu ili si boss ili hadžija", rekao je Hadžić, pa se osvrnuo na planove:

"Moja želja da svake godine u prvom timu bude nekoliko igrača iz naše klupske akademije, no jasno nam je i da su potrebna pojačanja. Također, jedan od segmenata na kojem ćemo raditi jeste da igrači više ne odlaze bez odštete."

Osvrnuo se i na nadolazeći prijelazni rok. 

"Treba da analiziramo tržište i vidimo igrače iz Premijer lige BiH. Uvijek je bolje dovesti domaćeg kvalitetnog igrača, nego stranca. Bazirat ćemo se i na strano tržište, ali strani igrač mora donijeti prevagu, biti duplo bolji od domaćeg, da bi se to isplatilo. Nemamo puno vremena, moramo odmah raditi i tražiti pojačanja."

Od Uprave, kaže, nije tražio nikakve garancije. 

"Ljudi iz kluba su mi dali do znanja šta očekuju od mene. Kroz određeni vremenski period će se vidjeti da li zaslužujem povjerenje i da li radim kvalitetno."

Cilj je i bolja komunikacija sa navijačima. 

"Želimo da vratimo navijače na stadion, jer se i fudbal igra uostalom zbog navijačima. Ako je dosad bilo nekvalitetne komunikacije, to sada kao tim želimo da riješimo", istakao je Hadžić.

Osim Hadžića, riječ je dobio i predsjednik Upravnog odbora Senad Jahić.

"Vodili su se pregovori s većinom kandidata koji su se spominjali u medijima. Dakle, bilo je dosta imena u igri, no Hadžićev plan i vizija su bili prevaga da se na kraju odlučimo za njega", kazao je Jahić.

Novinarima se obratila i generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić koja je govorila o budžetu i potencijalnim pojačanjima.

"Mi smo u kontaktu s većinskim ulagaćem i sigurno je da naš model može priuštiti kvalitetna pojačanja. Ipak, jako je bitno da ti isti igrači opravdaju novac koji je uložen, a ne da dođu s velikim primanjima i na kraju nisu spremni."

Kada je u pitanju status Elvisa Sarića, direktorica Buljubašić je kazala:

"Oko produženja ugovora razgovaralo se više puta s njim, još od utakmice sa Zarijom. Pitali smo da li postoji mogućnost da ostane, ali rekao je da želi u inostranstvo, da nije do Sarajeva, ni do bh. fudbala, nego da se zasitio. Njemu se zahvaljujem jer je bio konkretan", istakla je ona.

Dotakla se i igrača pod ugovorom o čijem odlasku se također špekuliše. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Većinom su mlađi igrači pod lupom. Uz komunikaciju s njima pokušavamo ih zadržati. Prerano je za naprave iskorak. Postoji interes za Mujakića i još neke igrače, no ponavljam, cilj nam je da ih zadržimo na Koševu."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi