Hadžić: Svojim golovima želim uvesti Zaragozu u Primeru

Bh. fudbaler za SportSport.ba

Hadžić: Svojim golovima želim uvesti Zaragozu u Primeru

Eldin Hadžić, bh. fudbaler koji nosi dres Zaragoze, jučer je u sklopu 28. kola postigao svoj šesti ovosezonski gol u Segunda diviziji.

Iako je njegov tim porazom od Mallorce pao na sedmu poziciju, Hadžić je u ragovoru za SportSport.ba istakao da i dalje vjeruje u plasman u Primeru.

"Mnogo mi je žao zbog poraza, ali šta je tu je. Realno gledajući, mi i dalje imamo velike šanse da izborimo plasman u viši rang i borit ćemo se do posljednjeg kola. Nadam se da ćemo uspjeti u svom cilju, a ja ću se truditi da svojim golovima dam doprinos u tome", kazao je Hadžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ovaj 23-godišnji ofanzivac u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao je šest golova i upisao sedam asistencija. Kako kaže, svojim partijama je zadovoljan.

"U Zaragozu sam stigao u ljetnom prelaznom roku i odlično sam se uklopio, što govori i moja statistika. Zadovoljan sam, ali treba uzeti u obzir da ja ne igram na svojoj prirodnoj poziciji, jer trener zbog povrijeđenih drugih igrača uvijek me stavlja na druga mjesta na terenu. To je dobra stvar i tako više napredujem", smatra Hadžić, koji još uvijek ne razmišlja o promjeni sredine.

"Ugovor mi ističe naredne godine i još uvijek ne razmišljam o nekom novom klubu. Najbitnije je da ja nastavim s dobrim igrama, a ponude će onda doći. Sada sam skoncentrisan samo na Zaragozu", riječi su Hadžića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Inače, Hadžić je u redove Zaragoze dospio u Herculesa, pored kojeg je još nastupao za Eibar, Orihuelu i Valencia Mestallu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti