Hadžić: U Honvedu su uslovi vrhunski

Tri i pol godine u Mađarskoj

Hadžić: U Honvedu su uslovi vrhunski

Nekadašnji kapiten Čelika, Emir Hadžić, u naredne tri i pol sezone nosit će dres mađarskog Honveda. U razgovoru za SportSport.ba Hadžić je istakao da je zadovoljan transferom u pomenuti mađarski klub, te da ponuda od Honveda nije bila jedina koju je imao.

"Imao sam nekoliko ponuda iz Azije ali zahvaljujući mojim prijateljima Nerminu Šabiću i Jadranku Bajriću ostao sam u Evropi", istakao je Hadžić na samom početku razgovora.

"Prije odlaska u Mađarsku bivši trener Željezničara i Sarajeva Jirži Plišek pomogao mi je da odem u slovačku Nitru. Otišao sam tamo ali zbog finansijskih problema nismo se mogli dogovoriti. Pri povratku u Bosnu i Hercegovinu nazvao me Jadranko Bajrić, koji mi je rekao da ima klub za mene pa sam preko njega i njegovih ljudi došao u Honved odigrao dvije probne utakmice. Moj novi klub u tim utakmicama je postigao pet golova od čega sam se ja dva puta upisao u listu strijelaca, a tri sam namjestio. To je bilo dovoljno treneeru kluba koji je odlučio da me želi u ekipi i potpisao sam ugovor na tri pol godine", opisao je Hadžić svoj put do Honveda.

Sada već bivši kapiten Čelika ističe da je sjajno primljen u novoj sredini, te naglašava da je cilj Honveda izlazak u Evropu.

"Odlično sam primljen, što se tiče uslova za treniranje, odlični su, imamo svoj kamp i akademiju, jednostavno vrhunski uslovi. Trenutno se nalazimo u Budimpešti u kampu, a početkom mjeseca idemo u Dubai ili Antaliju na pripreme. Želimo izboriti izlazak na evropsku scenu i mislim da ćemo to i uspjeti", zaključio je Hadžić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.