Hadžić zabio i srušio turskog velikana

Eskisehirspor nakon preokreta slavio protiv Galate

Hadžić zabio i srušio turskog velikana

Endin Čaušević

Fudbaleri Eskisehirspora savladali su danas na domaćem terenu ekipu Galatasarayja (4:3) u okviru 27. kola turske Superlige.

Današnju utakmicu bolje su otvorili igrači Galate koji su do prednosti stigli već u 11. minuti kada je nakon asistencije Podolskog pogodio Kisa. Ipak, u finišu prvog dijela domaći su izjednačili na 1:1, a strijelac je bio Bokila.

Otvaranje drugog dijela ponovo je pripalo gostima koji su u 49. minuti golom Oztekina poveli sa 1:2. Samo četiri minuta kasnije bilo je 2:2 kada je pogodio Ciftci.

Pet minuta kasnije na scenu je stupio bh. reprezentativac Anel Hadžić koji je sjajno pogodio za veliki preokret domaće ekipe. Naš reprezentativac je i deset minuta kasnije bio u centru pažnje kada je asistirao za Kanaka koji je pogodio za 4:2. Konačnih 4:3 postavio je Kaya u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Superliga, 27. kolo:

Eskisehirspor - Galatasaray 4:3

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti