Hadžić: Zvijezda ima dovoljno moći i karaktera da se bori za prvo mjesto

Crveno-bijeli iz Gradačca žele u Premijer ligu

Hadžić: Zvijezda ima dovoljno moći i karaktera da se bori za prvo mjesto

Edmir Škorić

U subotu se igraju utakmice prvog kola nove sezone Prve lige Federacije BiH.

Prvoligaških uzbuđenja sasvim sigurno neće nedostajati, a već prvo kolo donosi zanimljive okršaje. Jedan od timova koji će se boriti za sami vrh je Zvijezda iz Gradačca.

Ovaj tim je doživio velike promjene tokom ljeta, izmijenjen je veći dio igračkog kadra, a promjena je bilo i u drugim klupskim strukturama. Novi je, između ostalih, i trener Senad Hadžić (38).

Perspektivni trener je vodio klubove u Prvoj ligi RS, veliki uspjeh napravio i sa Slogom iz Gornjeg Crnjelova, koja je igrala polufinale Kupa i ispala od Sarajeva, a njegova nova prilika za dokazivanje na bh. trenerskoj sceni je Zvijezda.

"Zadovoljni smo igračkim kadrom koji smo uspjeli dovesti. Kasnili smo sedam dana i pokušali smo to nadoknaditi. Pokušat ćemo sve što je u našoj moći da ostvarimo dobar rezultat. Tendecije u Zvijezdi su uvijek prema prvom mjestu, ali ne bih da pretjerujem s nekim velikim ambicijama", izjavio je Hadžić u razgovoru za SportSport.ba.

"Mislim da imamo dovoljno moći i karaktera i sve što prati Zvijezdu, da se umiješamo u borbu za prvo mjesto", ističe novi trener Zmajeva.

Na startu, Zvijezda gostuje u Bihaću. Jedinstvo možda nije što je nekada bilo, ali sasvim sigurno ekipa koja zaslužuje respekt."Prvo kolo gostujemo Jedinstvu u Bihaću. Oni su neugodni domaćini, ali pokušat ćemo da ih iznenadimo. Da sam birao to prvo kolo, uvijek bih izabrao da prvu utakmicu gostujemo".

Jeste li stigli da se upoznate sa novim klubom, novom sredinom, ljudima...?

"Zvijezdu sam pratio zadnje dvije godine i to mi nije pretjerano strano. Još sam u fazi tog upoznavanja u gradu, ali odlično su me primili i ovdje se fino osjećam. Nisam pogriješio što sam došao u ovako organizovan klub s velikom tradicijom".

Da li je velika razlika između Prve lige RS i Federacije BiH?

"Bio sam skoro četiri godine u Prvoj ligi RS, ali ov je za mene neki izazov i stepenica naprijed u mojoj karijeri. Svjestan sam toga i radio sam prihvatio taj poziv".

Ko će uz Zvijezdu biti favorit za prvo mjesto?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znam sada, ali mislim da je GOŠK dosta uspješno obavio igračku križaljku, tu su i TOŠK, Olimpik... Teško je procijeniti, ali moguće da će po prvi put za borbu biti umiješane 3-4 ekipe".

"Najbolje bi bilo kada bi imali i igru i rezultat, ali rezultat je u prvom planu. Pokušat ćemo da igramo lijep i dopadljiv fudbal i da vratimo navijače. Pokušat ćemo da igramo fudbal", dodao je Hadžić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
gosk,tosk ivi borba plastic arise raspadaju kaka limpid vodka odnijela zauvijekse ugasilo govno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi