Hadžićev Sturm prokockao vodstvo pred domaćom publikom

Austrijska Bundesliga, 6. kolo

Hadžićev Sturm prokockao vodstvo pred domaćom publikom

Fudbaleri Sturma poraženi su na svom stadionu u okviru 6. kola austrijske Bundeslige, a puni plijen iz Graca odnijela je ekipa Wolfsbergera nakon što je slavila sa 2:1.

Nakon što su novo prvenstvo Austrije otvorili sa dva poraza, a potom upisali prvu pobjedu u 3. kolu austrijske Bundeslige, uslijedila su i dva remija Sturma. Ipak, 6. kolo donijelo je novi poraz ekipe iz Graca u kojoj je svih 90 minuta odigrao bh. reprezentativac Anel Hadžić.

Sturm je bolje otvorio utakmicu, a nakon slabijeg prvog poluvremena Djuricin je donio vodstvo domaćem timu. Gostujući tim koji je u prvih pet kola ima isto toliko pobjeda nije se želio predati, pa su u 66. minuti preko Kerhea, koji je u igru ušao u 57. minuti, stigli do izjednačenja.

Izjednačujući gol kao da je fudbalerima Wolfsbergera dao još veći motiv i snagu pa su još ofanzivnije krenuli ka golu domaćina. Trinaest minuta prije kraja utakmice gosti su stigli do svog drugog gola, a drugi put Gratzeija je matirao Standfest za konačnih 1:2.

Anel Hadžić je odigrao cijeli susret, a u 27. minuti je zbog jednog oštrijeg starta zaradio žuti karton.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Wolfsberger je ovim preokretom u Gracu upisao svoju šestu ovosezonsku pobjedu u isto toliko odigranih kola, te se nalaze na prvoj poziciji austrijske Tipico Bundeslige sa 18 osvojenih bodova uz gol razliku 18:4. Drugoplasirani je aktuelni šampion Salzburg, koji ima utakmicu manje uz impresivnu gol razliku 24:1.

Tipico Bundesliga, 6. kolo:
Sturm Graz - AC Wolfsberger 1:2 (Djuricin 52. / Kerhe 66., Standfest 77.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.