Trener Čelika nakon poraza na Bilinom Polju

Hafizović: Nije težak raspored, sve je do nas

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika večeras su pred 6000 gledatelja poraženi od Sarajeva rezultatom 2:0, te su tako nakon 16 godina prvi puta položili oružje pred bordo ekipom.

 Zeničani su u novu sezonu ušli s potpuno novom ekipom, koja nije ni prošla pripreme, a večeras je nastupila bez Mahmutovića, Kouadia, Salčinovića koji nisu imali pravo nastupa.

Nakon utakmice domaći trener Kemal Hafizović čestitao je gostima na zasluženoj pobjedi, te istakao da je Sarajevo u ovome trenutku koplje iznad Čelika. Ipak, vjeruje da će njegova ekipa igrati u narednom periodu.

"Razlika u kvaliteti je ogromna, ja sam to znao i prije utakmice. Pružili smo koliko smo mogli u ovome trenutku, fizička sprema je u drugom poluvremenu došla do izražaja. Sve ste vidjeli kod drugog gola, zadnji igrač dribla, umjesto da izbije loptu. Borili smo se, to svojim igračima ne mogu zamjeriti, ali ogromna je razlika u kvaliteti i čestitam Sarajevu na današnjoj pobjedi. Drago mi je što je sve proteklo korektno na terenu, tako i na tribinama da nije bilo nikakvih incidenata", ističe Hafizović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik u narednom periodu ima veoma težak raspored, a naredna utakmica je u gostima protiv Širokog Brijega

"Nije težak raspored, sve je do nas. Da smo imali danas Salčinovića, Mahmutovića i Kouadia to bi bila druga priča. Nisam danas imao špic igrača, stavio sam danas stopera u napad, mislio sam da on može pobjeći, da nešto uradi, napravio sam potez koji ne bih nikada, ali nisam imao izbora. Treba nam taj špic, koji može pobjeći, to je taj Kouadio kojeg danas nismo imali na raspolaganju. Čeliku sigurno dolaze bolji dani, sa svim ovim registrovanim igračima, ja vjerujem da ćemo mi iz kolo u kolo biti sve bolji. Dobar špic je dobra odbrana, mi ćemo takve igrače imati u narednom periodu, bunkerom se ne može dobiti utakmica", kazao je Hafizović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi