Nesvakidašnji potez: Trener Čelika stavio stopera u napad

Hafizović iznenadio sve

Nesvakidašnji potez: Trener Čelika stavio stopera u napad

Čelik i Sarajevo su prije nekoliko trenutaka započeli svoj meč 2. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener domaćeg tima Kemal Hafizović je napravio jednu vrlo zanimljivu i čudnu odluku pred ovaj meč, koja će se vjerovatno prepričavati.

Iskusni trener je na poziciju najisturenijeg napadača stavio Dinu Jurkovića, 22-godišnjeg fudbalera koji inače igra na poziciji stopera, čime je iznenadio apsolutno sve koji prate ovu utakmicu. Čelik je deficitiran na poziciji napadača s obzirom da ni Adin Mahmutović, ni Germain Kouadio još uvijek nemaju pravo nastupa, dok su neki ofanzivni igrači iz prošle sezone napustili klub.

Zanimljivo je i to što najstariji trener u ligi ipak ima jednog napadača na raspolaganju i to Hanana Adilovića, ali ovaj mladi fudbaler nije dobio priliku u startnoj postavi te je ostao na klupi.

Dino Jurković je do sada za Čelik odigrao četiri utakmice u Premijer ligi BiH, ali svakako je da je ova posebna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Čelik od prve minute nastupaju: Marković, Šehić Hasanhodžić, Udovičić Duraković, Kadrić, Šišić, Adilović, Duvnjak, Imamović i Jurković 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi