Hairlahović nakon samo dva nastupa napušta Hajduk

Mladi bh. nogometaš

Hairlahović nakon samo dva nastupa napušta Hajduk

S. Mlaćo

Prema pisanju hrvatskih medija, Ismar Hairlahović, mladi bh. nogometaš napustit će u narednima danima redove splitskog Hajduka. 

Hairlahović je rođen u Cazinu, a u Splitu se nije naigrao. Nastupao je za mlade selekcije Splićana, zatim za drugi tim, a boravio je i na posudbi u Dugopolju. U dresu tima sa Poljuda zvanično je upisao samo dva nastupa, tačnije 13 minuta.

"Nadali smo se da će dobiti priliku u sklopu projekta 'naša djeca', sve je vodilo ka tome još od trenutka kada se Mario Pašalić protiv Osijeka oprostio od bijelog dresa, a s klupe je umjesto njega trener Tudor uveo baš Ismara", istakao je je Ismar otac Smail.

Ovaj 20-godišnjak za našu juniorsku reprezentaciju upisao je osam nastupa uz jedan pogodak, a ugovor sa Hajdukom zvanično mu ističe za tri dana. Nije još uvijek poznato gdje će nastaviti karijeru, ali se u Hrvatskoj uveliko pitaju da li će upravo naš nogometaš biti još jedna u nizu grešaka koji su napravili treneri u Hajduku. 

Početkom 2014. godine Hairlahović je kao član kadettske selekcijeIs potpisao profesionalni ugovor sa Hajdukom u društvu sa Nikolom Vlašićem i Andrijom Balićem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi