Hairlahović: Poziv Marinovića je motiv više za bolji rad
Foto: SportSport.ba

Na spisku U21 selekcije

Hairlahović: Poziv Marinovića je motiv više za bolji rad

Igre koje Ismar Hairlahović pokazuje u dresu Slobode nisu prošle nezapaženo kod selektora U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Mladi Hairlahović je u Slobodu stigao u februaru prošle godine, predstavio se u dobrom svjetlu, a kao nagrada u klub iz Rudarske 2 je stigao poziv Vinka Marinovića za predstojeću utakmicu koju Zmajići igraju protiv Portugala. 

"Biti na spisku reprezentacije svoje zemlje je čast za svakog fudbalera, pa tako i za mene i mogu reći da sam presretan. To će mi sigurno predstavljati motiv za još bolji rad u budućnosti. Budući da sam prošao sve omladinske selekcije reprezentacije BiH, većinu igrača poznajem i vjerujem da mi neće biti teško da se uklopim na najbolji mogući način", kazao je Hairlahović za SportSport.ba. 

Zmajići susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala igraju 10. oktobra. 

"Sama činjenica da je Portugal pobijedio Vels rezultatom 2:0 dovoljno govori da nisu bezazlena ekipa. Svjesni smo da posjeduju veliki kvalitet i da će biti teško. S nekim njihovim igračima sam se već susretao u mlađim selekcijama Hajduka kroz razne turnire u Evropi. Ipak, nismo bez šansi i pokušat ćemo pobijediti." 

Dotakao se Hairlahović i nastupa u dresu tuzlanskog premijerligaša.

"Trebalo mi je određeno vrijeme da se prilagodim, te da uđem u kontinuitet utakmica, ali sada se sve posložilo. Naravno, uvijek može bolje. Uvjeren sam da će se pošten pristup radu i treninzima vratiti na terenu." 

Prema njegovom mišljenju, novi trener Slavko Petrović je donio drugačiju atmosferu u svlačionicu.

"Imao sam sreću da me je u Hajduku treniralo puno trenera, od onih koji su radili u Bundesligi, pa do Igora Tudora koji danas vodi Galatasaray. To mi pomaže da lako prihvatim sve novine koje sa sobom donosi novi trener koji dođe. Moram priznati da se kod Petrovića osjeti drugačija atmosfera u radu i ne sumnjam da će saradnja sa njim biti odlična i da ću još više napredovati", povukao je Hairlahović na kraju razgovora. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine, u prva tri kola kvalifikacija izabranici Vinka Marinovića su ostvarili jednu pobjedu protiv Lihtenštajna te dva poraza od Švicarske i Rumunije. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi