Hairlahović: Tri boda bi nam mnogo značila

Gradski derbi u Bijeljini

Hairlahović: Tri boda bi nam mnogo značila

Predstojeće kolo BH Telecom Premijer lige BiH donijet će, između ostalog, lokalni derbi između Radnika i Zvijezde 09.

Ovaj duel bit će važan i za jedne i druge. Eventualnim trijumfom Radnik bi napravio važan korak ka Evropi, dok bi Zvijezda 09, s druge strane, ka opstanku, tako da nema sumnje da nas očekuje iznimno zanimljiv meč u Bijeljini.

Otežavajuća okolnost po Radnik bit će svakako to što trener Mladen Žižović neće moći računati na nekoliko igrača, ali u taboru ovog kluba svejedno vlada optimizam.

Svoje očekivanja uoči utakmice iznio je vezista Ismar Hairlahović.

"Gradski derbi je uvijek posebna utakmica. Igramo na domaćem terenu, a imali smo utakmicu s njima i prije mjesec dana, gdje smo pobijedili. Relativno dobro smo upoznati s ekipom Zvijezde, analizirat ćemo ih još, a sutra uz pravi angažman možemo doći do tri boda koja bi nam mnogo značila”, rekao je Hairlahović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hairlahović je u redove Radnika stigao ove zime, i to kao posuđen igrač Zrinjskog, a nije mu dugo trebalo da svojim profesionalnim ponašanjem i zalaganjem na terenu osvoji simpatije trenera Žižovića koji danas sastav ne može zamisliti bez njega.

Podsjetimo, Radnik i Zvijezda 09 se sastaju sutra s početkom u 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi