Majstori završnice se ne predaju, fenjeraši konačno slavili
Zrinjski se novim minimalnim trijufom dodatno približio Sarajevu.

Rezime 26. kola Premijer lige

Majstori završnice se ne predaju, fenjeraši konačno slavili

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Smanjena prednost lidera, pobjede fenjeraša te nepobjedivost dva tima su najvažniji zaključci poslije odigranog 26. kola Premijer lige. 

Najdramatičnije je bilo na stadionu Asim Ferhatović Hase. Sarajevo je duboko u sudijskoj nadoknadi imalo penal, ali Krste Velkoski nije zabio. Meč sa Širokim Brijegom je završen bez golova (0:0) pa je prednost Bordo tima za 11 spala na svega četiri boda.

Nakon sinoćnje utakmice Husref Musemić ima razlog za brigu, ali i olakašanje. Sarajevo već tri utakmice na Koševu nije postiglo gol što je naznaka krize, dok je olakšavajuća okolnost činjenica da su odigrani dueli protiv tri najveća rivala te sada slijede nešto lakše utakmice, barem na papiru.

Koševski premijerligaš igra sjajno tokom cijele sezone i teško je vjerovati da će ispustiti titulu koju su odavno "stavili u sef". U Titovoj 38b će se sigurno mobilizovati u narednom periodu te sve predodrediti osvajanju titule, prve nakon 2015. godine.

Zrinjski minimalnim pobjedama nastavlja maksimalno koristiti kikseve Sarajeva. Plemići su ovaj put s 1:0 pobijedili Željezničar. Nisu izabranici Blaža Sliškovića briljirali, ali su svoju snagu pokazali u posljednjih pola sata kada iako s igračem manje nisu dopustili Plavim da ozbiljno zaprijete. Vjerovatno su i u mostarskom klubu iznenađeni da za liderom kasne svega četiri boda, nakon svih dešavanja ove sezone. U prošlosti su pokazali da znaju iskoristiti sve što se ponudi, način na koji je osvojena titula 2016. godine je najbolji primjer.

Široki Brijeg je dobrom i organizovanom igrom u odbrani protiv Sarajeva osvojio vrijedan bod te se učvrstio na trećoj poziciji. Sada tim iz Hercegovine ima četiri boda prednosti nad Željezničarom. Plavi su još jednom razočarali svoje navijače, ovaj put protiv Zrinjskog iako su odigrali veoma dobro prvo poluvrijeme, pad koncentracije na startu te nedostatak ideja, ali i kvaliteta u nastavku meča su učinili da se upiše 10. poraz. Pozitivna stvar za tim s Grbavice je da je i dalje četvrti na tabeli, tj. čuva mjesto koje najvjerovatnije, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih rezultata, donosi izlazak u na euroscenu.

Na ruku Željezničaru su išli i rezultati konkurenata za izlazak na euroscenu. Radnik, koji je uz Zrinjski jedina ekipa koja ne zna za poraz u drugom dijelu sezone, je vodio protiv Tuzla Cityja do samog finiša meča, a onda je eurogol za konačnih 1:1 postigao Miloš Stojčev.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do prvih pobjeda u nastavku sezone stigli su i fenjeraši pa je stanje na dnu tabele ostalo nepromijenjeno. Zvijezda 09 je dočekala Mladost DK te upisala važnu pobjedu. Rezultat je glasio 2:1 čim je dodatno produžena kriza Mladosti koja je sada u seriji od četiri uzastopna poraza.

Veoma uzbudljivo je bilo u Gabeli. GOŠK je trijumfom nad Slobodom 3:2 povećao šanse za opstanak. Popularni Lavovi su vodili s 1:0 i 2:1, tuzlanski Crveno-crni su se uspjeli da izjednače u dva navrata, ali nakon trećeg gola nisu imali snage za novi povratak.

Najefikasniji meč odigrali su Krupa i Čelik. Da je povratak Slobodana Starčevića puni pogodak pokazuje i meč sa zeničkim timom. Krupa je slavila prvi put nakon četiri mjeseca, a konačan rezultat glasio je 5:2

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krste11
Sarajevo sampion
7 0
Metropoljac
Krupa šampion
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi