Hajdarević asistirao u pobjedi Horsensa
Kenan Hajdarević (desno)

Tim bh. internacionalca nanio prvi poraz Kopenhagenu

Hajdarević asistirao u pobjedi Horsensa

Horsens je u okviru posljednje utakmice 12. kola danske Superlige na svom terenu savladao prvoplasirani Kopenhagen sa 2:0, a asistent kod drugog gola bio je Kenan Hajdarević.

Kopenhagenu je ovo bio prvi poraz ove sezone. Prvoplasirana ekipa danskog prvenstva u večerašnjoj utakmici bila je dosta bolja, međutim mreža Horsensa je ostala netaknuta.

Jeppe Mehl je odveo domaće u vodstvo u 38. minuti na asistenciju Lassea Krygera, a rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. Od prve minute drugog dijela zaigrao je Kenan Hajdarević koji je zamijenio Henrika Tofta.

Nekadašnji kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine asistirao je u posljednjim trenucima utakmice Gilbertu Marceni, koji je ovjerio pobjedu nad velikim Kopenhagenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti