Hajduk bez Ibričića prošao u četvrtfinale

Kup Hrvatske

Hajduk bez Ibričića prošao u četvrtfinale

Edmir Škorić

U četvrtfinale Hrvatskog fudbalskog kupa plasirao se i Hajduk koji je danas na Poljudu s 5:1 savladao nižerazrednu Moslavinu. Ovaj put u sastavu nije bilo Senijada Ibričića, dok je u odbranio od prve minute igrao Boris Pandža.

Zvižduci i negodovanja sa tribina Poljuda, no ne zbog današnje partije igrača u bijelim dresovima, već zbog katastrofalnih igara u HNL-u i na kraju krajeva lošeg poredka u ligi. Utakmica je počela minutom šutnje za poginule Torcidaše u Domovinskom ratu.

Trener Splićana Edoardo Reja izveo je kombinovani sastav na teren, u kojem nije bilo našeg reprezentativca Senijada Ibričića. Hat-trick za Hajduk postigao je Duje Čop, a po jednom su strijelci bili Tičinović i Dario Jertec.

Treba istaknuti da je danas u tri susreta osmine finala hrvatskog Kupa postignuto ukupno 20 golova, što je čak preko 6 golova u prosjeku po utakmici.

Hajduk - Moslavina 5:1
(Čop 18'63'78', Tičinović 37', Jertec 71'/ Iveković 35')

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.